Шоколадови трюфели…

ImageImage

250г натурален шоколад

150г течна сметана

40г масло

75г какао на прах

Шоколада се разтопява на водна баня, като се разбърква постоянно. След, което се добавя сметаната, продължаваме да разбъркваме до еднородна смес. Сместа се сваля от огъня и оставяме да изстине, като изстине връщаме сместа на котлона и добавяме маслото и отново разбъркваме до еднородна смес. Получената смес се покрива с найлоново фолио и се остава за час в хладилника докато сместа се втвърди.

Сместа се изважда от хладилника и с помощта на лъжица бързо оформяме топчета, за да не се разтопи в ръцете ни, и накрая овалваме топченцата в какао.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s